fbpx

FAQ

Wie zit er achter Maium en hoe is het idee van Maium ontstaan?

Maium is opgericht door twee Amsterdammers. Ze liepen beide tegen het probleem aan dat je kleding nat wordt in de regen als je op de fiets onderweg bent naar afspraken in de stad.

Ontwerper Anita: “Daarom hebben we Maium bedacht, een regenjas die je gemakkelijk kunt veranderen in een poncho door het gebruik van de ritsen aan de zijkant. Het is een simpele en stijlvolle oplossing zodat je er goed uit ziet, wat voor weer het ook is.”

Waar wordt Maium geproduceerd?

Maium wordt geproduceerd in China bij een leverancier in de buurt van Beijing die gespecialiseerd is in gerecycled materiaal.

Waar wordt de regenkleding van Maium van gemaakt en waar komen deze materialen vandaan?

De regenkleding wordt gemaakt van 60% gerecycled polyester en 40% PU (polyurethaan) coating. De materialen worden in China gesourced.

Waarom is er gekozen voor het gebruik van gerecycled materiaal?

De mode industrie is één van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Daarom is het belangrijk om als modemerk bewuste keuzes te maken en op die manier bij te dragen aan het verduurzamen van de industrie. Er wordt al zoveel overtollig plastic geproduceerd, waarom zouden we dat dan niet hergebruiken voor stijlvolle, functionele regenkleding die jaren mee gaat?

Betekent dit dat de regenkleding van Maium volledig vegan en cruelty free is?

Ja! Bij de productie van Maium regenkleding worden geen dierlijke producten of materialen gebruikt.

Hoe worden de goede werkomstandigheden van de fabriekswerkers gegarandeerd?

De leverancier in China is in het bezit van de Oeko-Tex Class I en II certificaten en het BSCI certificaat. Deze certificaten verzekeren ons ervan dat de werkomstandigheden voor de werknemers in de fabriek eerlijk, veilig en gezond zijn. Daarnaast heeft Maium een fair trade samenwerking met de leverancier. Dit betekent de helft van de order betaald wordt bij het plaatsen van de order en de andere helft bij levering.

Om de banden extra te versterken brengt Maium minimaal een keer per jaar een bezoekje aan de fabriek om met eigen ogen te zien hoe en waar de jassen geproduceerd worden, nieuwe designs te bespreken en te werken aan een nog betere samenwerking.